DELA

Dash Cores VD Ryan Taylor berättade nyligen om sin bakgrund på en hedgefond i en intervju hos podcasten Analysis in chains. Under intervjun berättade han att han fick upp intresset för bitcoin runt 2012 och att intresset verkligen växte fram till 2013. Han identifierade då, som många andra, ett verkligt användningsområde och behov i marknaden som inte hade funnits tidigare. Han såg att kryptovalutor har en rad mycket unika egenskaper som gör att de verkligen är värdefulla för vissa typer av transaktioner.

Dash stack ut på så vis att den fokusera på consumer facing issues with digital currencies. Han blev då mer och mer involverad som en volontär och det växte fram ett intresse som blev en passion och som idag är hans huvudsakliga arbete.

Vilket behov var det han såg i marknaden?

Elektroniska betalmedel adopterades från en tidigare teknologi som inte var menat för att användas online. Det finns vissa udnantag som paypal. Men många banktransaktionssystem startade som började som transaktionssystem för fysiska pengar. Ryan menar att det är problematiskt när man startar med en fysisk process som man sedan försöker göra digital. Det blir ofta en inte optimal lösning. Detta gäller både ur ett användbarhetsperspektiv, säkerhetsperspektiv och funktionalitetsperspektiv.

De största utmaningar för kryptovalutor och specikt för Dash just nu

Det som Dash lägger fokus på är användarupplevelsen och att kunna tillhandahålla en riktigt bra sådan. Idag är skillnaden mellan att använda en decentraliserad kryptovaluta jämfört med en centraliserad tjänst som Paypal eller Venmo oerhört stor när det kommer till användarvänlighet.

En användare som idag användar en kryptovaluta för första gången behöver använda kryptografiska texter som in och output. Det är inte en bra ”first time experience”. En förstagångsanvändare får helt enkelt integrera med den underliggande källkoden i en blockkedja. Detta vill Dash Core ändra på genom att skapa en riktigt bra användarupplevelse för vem som helst.

En stor möjlighet

Att skapa och använda sig av ett användarnamn istället för en kryptoadress ser Ryan som nästa mål. Han menar att det är det som kommer att göra skillnad och att det är så det ska vara för en förstagångsanvändare. Att en användare kan logga in och se sin användarlista i form av användarnamn som kontakter. Inte i form av andra användares kryptoadresser. Det är så alla stora finansiella tjänster idag har gjort det och detta kommre att krävas inom kryptovalutor också.

Ryan ser ytterliggare möjligheter i att förenkla och förbättra säkerheten för användarna. Det är idag svårt för många att skicka och sända och risken finns alltid att en användare skickar till fel adress och därmed förlorar sina Dash Coins. Detta vill man ändra på genom att skapa säkerhetslösningar och förbättringar som hjälper användaren att undvika detta. Tekniken är här, det handlar bara om att skapa bra lösningar med hög användarvänlighet.

Vill du lyssna på podcasten med Ryan hittar du den här:

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Lämna en kommentar
Ange ditt namn här