Top 20 krypto och blockchain twitterkonton att följa

Enormt ökad intresse för kryptovalutor

Under 2017 ökade intresset för Blockchain genom den enorma uppgången i kryptotillgångar. Företag ändrar sina namn och lägger till Blockchain. Det skapas ICO:er för i princip allt och alla ska en egen kryptovaluta. Utvecklingen går otroligt snabbt och det är svårt att hänga med i vad som händer och vad som är bra eller dåliga eller seriösa eller oseriösa projekt. Ett mycket bra sätt att hålla sig uppdaterad och hänga med i svängarna är att använda sociala medier genom att följa personer som är mycket insatta i utvecklingen av olika projekt.

Blockchain twitterkonton

Twitter är verkligen en bra social media på det sättet att där kan man följa personer med insyn i olika projekt. Många av utvecklarna/programmerarna uppdaterar hur det går och vad de har för tankar kring utveckling vilket är mycket tacksamt för oss som vill hänga. Därför har vi här nedan listat några av de mest populära och intressanta twitterkontona att följa:

 

@aantonop

Andreas Antonopoulos en av världens största och bästa talare när det kommer till Bitcoin och blockchain. Han reser jorden runt och kör sina mycket uppskattade tal. Han var nyligen på Internetdagarna och talade inför många IT-människor här i Sverige. Han har skrivit boken The Internet of Money och Mastering Bitcoin med mera. Han tweetar och lägger ofta upp intressanta tal på youtube.

 

@TuurDemeester

Är en bitcoin enthusiast, ekonom och investerare som jobbar på Adamant Research. Han tweetar mycket och skriver intressanta texter om för- och nackdelar om utveckling inom krypto och blockchain.

@KimDotcom

Kim Schmitz är en tysk-finsk IT-entreprenör som blev känd genom sin sajt megaupload som senare kommatt beslagtas av den Amerikanska regeringen. Nu är han aktuell med att skapa en ny version av megaupload. Denna gång med blockchainteknologi och enligt honom själv kommer det bli det bästa projekt han byggt i sitt liv.

@Starkness

twitterkontot ”Elizabeth Stark” beskriver sig själv som ”a big fan of the internet”. Är en utvecklare och visionär som jobbar på utvecklingen med Lightning Network och driver flera andra intressanta projekt. Många tweets handlar om just utvecklingen med Lightning Network.

@Ercwl

Eric Wall har varit aktiv inom bitcoinsfären under en längre tid och jobbar också som crypto-engineer på företaget Cinnober som arbetar med handelsplattformslösningar för börser och banker runt om i världen. Han uppdaterar med egna åsikter och intressant material kring krypto och blockchain.

@Cburniske

Chris Burniske är en visionär och författare av boken Cryptoassets som för övrigt är en bra bok för dig som vill lära dig mer om kryptotillgångar. Han uppdaterar flitigt med egna tankar och åsikter om utvecklingen och ger perspektiv från olika synvinklar.

@wmougayar

William Mougayar är författare av boken The Business Blockchain där han skriver om blockchain inverkan på den värld vi lever i och vilket business områden som kommer att förändras i takt med utvecklingen av blockchain. Han delar med sig av många intressanta tankar och bra material med sina tweets.

@NickSzabo4

Nick Szabo är en av de tidiga utvecklarna/forskarna och visionärerna bakom kryptografi och har varit med riktigt länge. Han beskriver sig själv som ”Blockchain, Cryptocurrency and smart contract pioneer” – Han tweetar och retweetar flitigt.

@Ludvigoeberg

Ludvig Öberg är medgrundare till Safello som är en bitcoinmäklare och driver idag podden Konsensuspodden samt arbetar med blockchain och financial services på Centigo. Han tweetar och retweetar intressant material inom både blockchain och kryptovalutor.

@DougPolkPoker

Doug Polk är sedan tidigare känd som en av världens främsta heads up(1 mot 1)-spelare inom Poker. Han är medgrundare till informationssajten Coincentral.com. Han driver även en youtubekanal där han dagligen lägger upp videos om händelser inom utvecklingen av kryptovalutor.

@VitalikButerin

För dig som varit med ett tag i kryptovärlden behöver Vitalik inte någon presentation. Men för er andra så är det här ett konto som är riktigt bra att följa. Vitalik är grundare av Ethereum som är den nästa största kryptovalutan och en plattform för decentraliserade applikationer.

@SatoshiLite

Charlie Lee är mannen bakom kontot SatoshiLite och han är även grundare av Litecoin. Charlie jobbade tidigare på google och skapade tidigt litecoin för att förbättra de svagheter han såg i Bitcoin. Han tweetar mycket egna åsikter om utvecklingen.

@CoinDesk

En av de största nyhetssajterna inom kryptovalutor och således ett konto som är bra att följa om man vill hänga med på de senaste nyheterna.

@Naval

Naval Ravikant är CEO och medgrundare till AngelList. Han har varit en tidig investerare i företag som Uber och twitter med flera. Han är en tänkare och delar ofta med sig av sina tankar och åsikter med intressanta tweets.

@Crypto_God

Ägaren till detta twitterkonto beskriver sig själv som en ”Bitcoin & Altcoin trader” och lägger på slutet även till att hen är en ”Shillmaster!” vad det nu är för något? Han är en populär och flitig tweetare inom kryptovärlden och tweetar tweets med mycket humor iblandat.

@IvanOnTech

Är en av Sveriges (och världens?) snabbast växande blockchainvisionärer. Han har en bakgrund som mjukvaruutvecklare och har programmerat sedan 12årsåldern. På sin twitter beskriver han sig själv med orden ”Fighting hyperinflation and financial exlusion using crypto”. Han driver även en mycket populär youtubekanal som på kort tid gått från 0 till 125.000 följare.

@OfficialMcafee

John Mcafee är det nog många som är skeptisk till av förklarliga skäl. Men han är mycket aktiv och uppdaterar om många olika kryptoprojekt via sitt twitterkonto. Han är även aktuell med företaget mgt capital investment som han säger ska bli världens största minerföretag.

@JimmySong

Är en utvecklare av bitcoin och tweetar uppdateringen om hur det går med utvecklingen av bland annat Lightning Network. Beskriver sig själv som en Bitcoin Developer och Entreprenör.

@WhalePanda

Tweetar och retweetar mycket inom kryptovärlden med både seriösa och mindre seriösa inslag. En hel del humor och många egna åsikter och nyheter och händelser inom krypto.

@Alextapscott

Är son till Don Tapscott som han tillsammans har skrivit boken Blockchain Revolution med. Är en blockchainvisionär och talar som reser jorden runt och föreläser om den pågående förändringen. Tweetar intressnta ämnen och åsikter inom crypto.

@MaxKeiser

Tidig investerare av virtuella valutor. Han tweetar mycket och gör en hel del intressanta intervjuer och har även sin hemsida MaxKeiser.com Där han bjuder på många intressnta klipp och intervjuer med olika grundare till kryptoprojekt.

Många av dessa personer skriver även längre debatt- och diskussionsartiklar på bloggsajterna Medium och Steemit där man får läsa om intressanta synvinklar på krypto och blockchain.

Om du har feedback, synpunkter, idéer eller förslag på förbättring får du gärna kontakta lämna en kommentar i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

New Bookmakers
Binance
Binance

Place 4 x $10 or more bets to receive $25 in free bets

Ocean Bet
Ocean Bet

Up To €40 In Free Bets - New European customers only

Spades Bet
Spades Bet

Bet £15 get £50 in free bets. Min Deposit: £5.

Monte Bet
Monte Bet

Monte Bet: Bet £5 & Get £45. Min Deposit: £5.

Diamond Bet
Diamond Bet

Claim a 100% deposit bonus up to $250 + free bets

New Casinos
5,0 rating
Place 4 x $10 or more bets to receive $25 in free bets
4,0 rating
Up To €40 In Free Bets - New European customers only
4,5 rating
Bet £15 get £50 in free bets. Min Deposit: £5.
4,3 rating
Monte Bet: Bet £5 & Get £45. Min Deposit: £5.
3,8 rating
Claim a 100% deposit bonus up to $250 + free bets
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick