Finans och techprofiler som idag jobbar med kryptovalutor

Att blockchain är hett har knappast undgått vid det någon vid det här laget. Världen över snackas det, går rykten, skrivs i tidningar och i centrum av allt har vi Bitcoin och Ethereum. Även EOs med sin ICO (som är en kryptovalutas börsnotering skulle man kunna sig) som samlade in hela 4 miljarder dollar har fått mycket strålkastarljus på sig. Samtidigt samlar flera av världens största företag och banker på sig högar av blockchainpatent. Men vad händer utanför dessa? Vilka tidigare tech och finans-profiler/personligheter har hoppat över till kryptovalutor och publika blockchainprojekt? I det här inlägget går vi genom 17777777 st av dessa och var de jobbar.

Varför ”bankers” ogillar kryptovalutor

Innan vi går in på några av de personer som hoppat över till cryptoprojekt ska vi ta en titt på varför många inom traditionell bank och finans ogillar krypto. Först och främst det uppenbara: Cryptovalutors grundidé är att verka utan tredjepartsbolag. Med andra ord, att fungera som en valuta utan vare sig centralbank eller några vanliga banker. Det i sig innebär ett hot mot banker. Nu tror inte jag att det kommer att bli så utan många kommer behöva ha en bank ändå. Inte minst för att lagra sina privata nycklar hos.

Banker har också stränga regulatoriska regler. Just nu är reglerna kring kryptovalutor oklara och det gör att banker inte gillar dessa. Kryptovalutor är också en ny teknologi som är mycket komplex och abstrakt. Många inom bank och finans har inte någon bakgrund inom IT & tech vilket gör det extra svårt att förstå hur blockchain och kryptovalutor fungerar. När det är svårt att förstå tenderar man att istället bli irriterad och säga något i stil med ”kryptovalutor är bara en fluga…”. Anonymitet är också något som blir lite av ett dilemma för banker. De måste kunna visa vem som är vem av regulatoriska skäl. Med kryptovalutor kan detta i många fall bli svårt. Däremot är det inte omöjligt och förmodligen något som banker kommer att börja göra mer i framtiden. Ovanstående kommentar är förstås något generaliserade. Idag finns det, inte minst bland unga, många som har tagit dubbelexamen både inom IT och finans.

Bittrex grundartrio – Tidigare IT-säkerhetsspecialisterna på Amazon och Microsoft

De tre grundarna av den populära handelsplatsen Bittrex, Richie LaiRami KawachBill Shihara har lång erfarenhet inom tech. Alla tre kommer senast från Amazon där de arbetat på olika IT-säkerhetspecialistroller. Innan dess jobbade trion på Microsoft tillsammans under en lång tid. Där hade de nyckelroller i uppbyggnaden av Microsofts IT-säkerhetsavdelning. Sedan ett par år tillbaka har de alltså hoppat av Amazon och startat sin egen business som är handelsplatsen Bittrex.

Amber Baldet – Tidigare Head of Blockchain på JP Morgan Chase

Amber Baldet jobbade tidigare som Head of Blockchain på JP Morgan Chase. Där ledde hon arbetet för JP Morgan Chase egna privata blockchain som kallas Quorum. Nu har Amber tillsammans med ytterliggare en framstående IT-person från JP Morgan hoppat av och startat ett startup.

Det nya bolaget heter Cloyvr vars syfte är att skapa digitala verktyg för att bygga decentraliserade applikationer och lösningar. I en intervju hos Fortune uttalade sig Amber att hon inte längre tror på att alla företag ska skapa privata blockchains. Istället menar hon att det är publika blockkedjor som är framtiden. Baldet var även med i Fortune’s 2017 ”40 under 40” lista som rankar de mest inflytelsefulla personerna inom business.

Brian Armstrong VD på Coinbase med bakgrund hos Deloitte, IBM och AirBnB

Brian har vid det här laget jobbat på Coinbase under 6 år. Han har en gedigen erfarenhet inom techscenen både som konsult och anställd hos AirBnb och IBM. Brian är en flitig skribent på bloggsajten Medium. Där är han känd för att berätta om hur Coinbase jobbar på ett transparent sätt.

Michael Novogratz – tidigare på Fortress Investment Group

Michael Novogratz har tidigare jobbat på investmentbolaget Fortress Investment Group LLC. Nu mera är han CEO på Galaxy Digital som är ett investmentbolag med starkt fokus på kryptovalutor och digitala tillgångar. Han är även CEO på Hut 8 Mining som är ett företag med fokus på mining av kryptovalutor.

 

Tom Trowbridge – Tidigare Vice President på Goldman Sachs

Den något anonyme Tom Townbridge har en historia på Goldman Sachs bakom sig. Nu har han hoppat på ett uppdrag för Hedera HashGraph som är en ny typ av blockchain som säger sig kunna hantera nästintill oändligt med transaktioner per sekund.

Michael Li – Tidigare Executive på Linked In

Michael Li har tidigare jobbat som head of analytics på Linkedin men har nu hoppat på ett uppdrag hos Coinbase. Han har jobbat 7 år hos LinkedIn och sägs vara mycket erfaren. Nu går han in i en roll som Vice President of Data hos Coinbase. På frågan om vad han tror om kryptovalutor, svara han att han ser oändligt med möjligheter för kryptovalutor och blockchain.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

New Bookmakers
Binance
Binance

Place 4 x $10 or more bets to receive $25 in free bets

Ocean Bet
Ocean Bet

Up To €40 In Free Bets - New European customers only

Spades Bet
Spades Bet

Bet £15 get £50 in free bets. Min Deposit: £5.

Monte Bet
Monte Bet

Monte Bet: Bet £5 & Get £45. Min Deposit: £5.

Diamond Bet
Diamond Bet

Claim a 100% deposit bonus up to $250 + free bets

New Casinos
5,0 rating
Place 4 x $10 or more bets to receive $25 in free bets
4,0 rating
Up To €40 In Free Bets - New European customers only
4,5 rating
Bet £15 get £50 in free bets. Min Deposit: £5.
4,3 rating
Monte Bet: Bet £5 & Get £45. Min Deposit: £5.
3,8 rating
Claim a 100% deposit bonus up to $250 + free bets
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick