12 spännande blockchainprojekt!

bild på många ICOer logos

Det här inlägget handlar om några intressanta Blockchainprojekt inom blockchain/kryptovalutor. Det finns otroligt många fler än dessa, men här har vi samlat några

Jag vill klar göra att nedanstående Dapps, tokens eller kryptovalutor inte är någon investeringsrekommendation. Blockchainbloggen har läst många olika projekts whitepapers och plockat ut några av de som har häftig idéer. Häftiga idéer betyder inte att de nödvändigtvis kommer att lyckas i framtiden.Filecoin logoFilecoin är ett projekt som har sin egen coin ”FileCoin” som ska användas som betalmedel när man hyr datorutrymme av andra. Det finns idag enorma mängder med outnyttjad datautrymme som vi skulle kunna dela med varandra istället för att bara låta stå och det är just det som Filecoin vill förbättra. Ett decentraliserat dropbox skulle man kunna säga. Här hittar du deras hemsida!

Eos logoEOs är ett decentraliserat nätverk med en IT-infrastruktur anpassad för att skapa applikationer på. Det går exempelvis att göra en ICO på EOsnätverket. EOs är ett jättestort projekt där EOS egna kryptovaluta ska fungera som betalmedel i EOs ekosystem. EOs liknar Ethereum, men bygger nätverket med en annan arkitektur och har som mål att göra det möjligt att nå hög skalbarhet till låga kostnader. Detta gör att EOS är ett av de absolut mest intressanta blockchainprojekt som finns idag. Här hittar du deras hemsida!

bild på reddcoin logo

Reddcoin är en digital, decentraliserad valuta för sociala medier. Reddcoin har som mål att fungera som en valuta vi skickar till varandra för det material vi skapar på sociala medier. Till skillnad från bitcoin bygger deras konsensusalgoritm inte på mining utan en annan process som de kallar minting. Denna process har inget behov av den mängd elektricitet som bitcoinnätverket drar. Här hittar du deras hemsida!

kWhCoin logo

KWHCoin är ett blockchainbaserat community, ekosystem med en egen kryptovaluta backad av ren och förnyelsebar energi. Dem har som mål att förbättra livet för de 1.2 miljarder människor som idag saknar tillgång till elektricitet. Detta vill de möjliggöra genom att skapa en plattform där vem som helst kan köpa el direkt av vem som helst. Ett peer-to-peer-energi-nätverk. Här hittar du deras hemsida!

 

Sether logo

Sether’s idé är att öppna upp en blockkedja för marknadsföring överallt genom användning av smarta kontrakt. Dem har som mål att skapa en ökad transparens och tillit men är samtidigt isolerade från sociala nätverk. Dem ämnar att möjliggöra analys av data från sociala nätverk på ett enkelt och smidigt sätt för kunden. Här hittar du deras hemsida!

omisego

Omisego är en financiell teknologi för att tillhandahålla digitala plånböcker åt alla de människor i världen som står utan bankkonton. Dem ämnar att bygga en realtids och peer-to-peer handelsplats för handel med digitala tillgångar. De ska fungera både för fiat vs digitala valutor och enbart mellan digitala valutor. Dem har som mål att inkludera alla och riva upp nuvarande institutioner och strukturer inom finanssektorn med sin teknik. Här hittar du deras hemsida!steem_logoSteem är en app och ett nätverk/community med tillhörande ”Smart Media Tokes” som heter Steem/Steemdollars. Denna token är en digital tillgång som lagras i en blockkedja. Tokenen används som betalmedel till individer som bidrar med bra material på det sociala nätverket Steem. Istället för att Steem tjänar pengar på annonsering, betalas alla som skapar innehållet i form av bloggar/artiklar etc med Steemdollars. Dessa steemdollars går sedan att växla mot exempelvis Bitoins. Här hittar du deras hemsida!

Humaniq Logo

HumanIQ säger sig vara den första mobila servicen med kapaciteten att förändra världen. HumanIq vill skapa en ny typ av financial services med sin egen kryptovaluta. Syftet är att eliminera motverka den fattigdom som finns bland människor i tillväxtländer/ekonomier. Här hittar du deras hemsida!

Salt Lending

SALTLending har som mål att möjliggöra belåning med kryptovaluta som säkerhet. Det finns idag många människor som har enorma tillgångar i kryptovalutor men som samtidigt behöver tillgång till fiatpengar. SaltLending möjliggör för dessa människor att låna fiatpengar med sin kryptovaluta som säkerhet och på så sätt slipper dem sälja sin kryptovaluta. Detta är framförallt bra för människor som inte vill sälja av sina digitala tillgångar. Här hittar du deras hemsida!

burstcoin-logocoin

Burst är en kryptovaluta som liknar Bitcoin men skiljer sig samtidigt på flera sätt. Men till skillnad från Bitcoin använder de sig inte av Mining för att skapa nya coins utan förbruka lika mycket el som Bitcoins nätverk gör. Detta vill de göra genom en annan sorts algoritm som heter Proof-of-Capacity och använder sig av fritt lagringsutrymme på hårddiskar istället för kraften från CPU/GPU. Det ska leda till att en mycket lägre elförbrukning. Här hittar du deras hemsida!Digibyte

Digibyte är en publik, snabbt växande och mycket decentraliserad blockkedja. Digibyte är digitala tillgångar som inte kan bli kopierade eller förstörda vilket gör dem mycket lämpliga för att representera tillgångar som valutor, information, bostäder eller vilken viktig digital tillgång som helst. Digibytes kan skickas över sin egen blockkedja. Här hittar du deras hemsida!

 

PowerLedger Logo

PowerLedger är ett decentraliserat nätverk och ett community för delning av elektricitet. Tanken är att decentralisera dagens högt centraliserade eltillverkning så att vem som helst kan sälja el som den skapar genom exempelvis solcellspaneler till vem som helst i världen. På så sätt skulle el kunna bli både billigare och användning skulle effektivisera. Dessutom tas makten bort från de elbolag som idag försörjer samhällen med el och sprids istället ut över alla som vill delta. Här hittar du deras hemsida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nya Exchanges
eToro
eToro

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Binance
Binance

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Bitstamp
Bitstamp

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Trijo
Trijo

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

KuCoin
KuCoin

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Nya Exchanges
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,5 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
Prenumerera
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick
Blockchainbloggen
© Copyright 2020 Blockchainbloggen.
Designed by Space-Themes.com.