Digitala valutors utveckling under 2018!

Det är förstås mycket svårt att uppskatta hur utvecklingen av alla kryptovalutor, tokens och ICO:er kommer att bli under 2018. I det här inlägget har jag sammanställt vad jag studerat och läst med också mina egna tankar och resonemang inför 2018. Mina tankar och resonemang är också baserade på den erfarenhet jag har samlat på mig genom att ha varit aktiv på kryptovalutamarknaden under en knapp två år lång period.

Utvecklingen 2017

Under 2017 har världen fått se utvecklingen för kryptovalutor fullkomligt explodera. De flesta känner till vad bitcoin är för något och ganska många förstår på ett ungefär hur den fungerar, men fortfarande långt ifrån alla. Många har även börjat förstå vad Ethereum och ICO:er är för något. Bitcoin gick upp med 1400%, Ripple med 38500%, Litecoin med 3500% och många andra tokens och kryptovalutor har gått upp med rena rama fantasisummorna. Det är fascinerande, läskigt, magiskt, fantastiskt och helt otroligt på en och samma gång. Det är en ekonomisk revolution som är i sin linda. Den totala marknaden för digitala pengar har gått från 15 Miljarder USD till omkring 1,1 Trillioner USD. Nu är frågan vad kommer hända under 2018?

Regulationer och nya regelverk.

Jag tro att vi kommer att få se många stater och regeringar göra kraftinsatser för att reglera marknaden för kryptovalutor. Under 2017 har det varit rena rama vilda västern där många coins haft otroliga upp och ned gångar om flera 1000%. Nu tror jag att vi kommer att få se seriösa försök att reglera och skydda folk från att förlora mycket pengar på

ICO:er, Tokens och dess användningsområden
Under 2017 skapades det fler än 1000 nya kryptovalutor. Dem flesta är såkallade tokens. En token är en sorts kryptovaluta som existerar inom en Dapp (Decentraliserad application). När man skapar den Dapp gör man en ICO (initial coin offering) för att samla in kapital till att förverkliga den Dapp man vill skapa. Vi har under 2017 sett extremt många projekt som fått otroligt mycket pengar på kort tid genom ICO:er. Många av dessa har inte någon verklig plan på att förverkliga sin idé. De har skrivit ned en idé på ett såkallat “White paper” och skapat en snygg hemsida med en fin fasad och tagit in pengar. Nu står vi här inför 2018 med 1000tals kryptovalutor. Där många har tagit in långt mycket mer pengar än vad de kommer att behöva.

Det fundamentala

Det finns två fundamentala saker (men också mycket annat) som är viktiga att tänka på när man skapar en ICO. Den första är om det verkligen behövs en blockkedja eller om man likagärna kan förverkliga idén utan blockkedja. Den andra är hur man ämnar att använda en token inom en Dapp. Idag tror jag att de flesta av de projekt som tagit in pengar genom ICO:er för att skapa Dapps inte har någon hållbar idé för hur de ska skapa ett bra ecosystem för användning av deras tokens.

Vissa tror/tänker att en token kan fungera som en aktie i ett bolag, men så är det förmodligen inte. För att en token ska öka i värde behöver det finnas en efterfrågan. För att skapa en efterfråga behöver det finns ett riktigt bra och genomtänkt användningsområde. Jag tror att många av de ICO:er vi ser idag dels inte behöver en blockkedja och dels inte har en genomtänkt idé/implementering/ekosystem för hur deras Tokens ska användas.

Fejkade ICO:er

Kraftinsatser mot fake ICO:er och manipulationer
En ICO gör att vem som helst som skapar en ICO kan samla in pengar från vilka som helst i princip hur enkelt som helst. Det har under 2017 varit otroligt enkelt att samla in riktigt mycket kapital. Detta har självklart har detta lockat till sig många bedragare. Många av de ICO:er som skapats består bara av luft. En lös idé som låter och verkar häftig men utan en riktig plan för att genomföra idén utan som ända mål att samla in så mycket pengar som möjligt och bli rik. Detta är förstås beklagligt och under 2018 tror jag att vi kommer att få se många som skapat fake ICO:er få kraftiga böter, bestraffningar och i vissa fall säkert fängelse. För det har som sagt varit rena rama vilda västern nu.

Manipulationer

Kursmanipulationer har också förekommit i mängder. Vi ser dagligen minst en men ofta flera coins som går flera 100%. Många av dessa är fake coins. De består bara av en idé och luft. Ovanpå detta finns det massvis med chattgrupper i olika sociala nätverk som heter ”Coin pump” eller ”Krypto pump”. Dessa grupper består av ibland flera 100.000 människor som går ihop och pumpar en coin. Det går till som så att alla i gruppen bestämmer en tid då de gemensamt köper coinen vilket skapar en otrolig efterfråga vilket får kursen att skjuta i höjden, vilket leder till att många drabbas av FOMO och köper coinen utan att varken tänka eller titta.

De som säljer till de som köper pga FOMO är de som pumpat coinen. På så sätt tjänar de massor med pengar. Detta är riktigt fult och är att klassa som grova bedrägerier och verkligen något som ekobrottsmyndigheten kommer att jobba för att sätta stop för. Jag tror att vi kommer att få se många människor få hårda bestraffningar för detta under 2018.

Vilka coins kommer att överleva?

Jag tror att de coins som kommer att överleva är de som har verkliga användningsområden. De som har en bra idéer och specifika användningsområden samt ambitionen och kunskapen att genomföra och utveckla projekten. De som bryr sig om tekniken, funktionaliteten och användbarheten framför pengarna. Samtidigt kommer de som skapat ICO:er med främsta syfte att göra pengar och har blivit rika, deras tokens och Dapps kommer successivt att bli värdelösa. Många kommer att förlora enorma pengar men många kommer också att bli rika.

Samverkan mellan system

Interoperabilitet och verkliga användsningsområden
Vi ser idag många projekt, exempelvis Stellar Lumens, Ethereum, Qtum, Cardano, TenX, Salt och många fler som försöker skapa en bättre interoperabilitet (förmågan att få system att tala med varandra) mellan olika blockkedjor och jag tror att dessa är vinnarna under 2018. De Dapps som lyckas skapa en vettig användning för sina tokens. Och i kombination med att de kan koppla samman flera olika kryptovalutor och till och med fiatvalutor(vanliga pengar) blir de vinnarna.

Varför tror jag det? Jo för att det vi ser idag är en ny digital ekonomi som är precis i sin linda. Vi kommer nu att behöva bygga flera av de funktioner som finns i vårt icke digitala samhälles ekonomi. Fast nu direkt på den digitala ekonomin som är global. De som lyckas skapa de bästa plattformarna och får olika system/tokens/kryptovalutor att samverka bättre. Det är dessa som kommer att vara de som får en hög efterfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nya Exchanges
eToro
eToro

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Binance
Binance

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Bitstamp
Bitstamp

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Trijo
Trijo

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

KuCoin
KuCoin

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Nya Exchanges
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,5 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
Prenumerera
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick
Blockchainbloggen
© Copyright 2020 Blockchainbloggen.
Designed by Space-Themes.com.