Profiler pratar blockchain på Serendipity

Snackades blockchain på Serendipity

Blockchainbloggen besökte idag Serendipity Challenge Summit Stockholm. För dig som inte känner till det event kan vi snabbt berätta vad det är. Serendipity Challenge är en tävling och ett event för startups. Här får man höra flera av Sveriges främsta startups och små företag pitcha sina businesses. Man får även lyssna på flera spännande affärsledare, entreprenörer, politiker och investerare. Tillsammans diskuterar dessa personer teknik, innovation, framtid och hållbarhet med stor fokus på nya och framtida teknologier.

15:00 – 15:30 How Fintech will Change the World for Entrepreneurs, Industry and our Society

Klockan 15:00 var det dags för tre personer att entra scenen för att diskutera den superheta headlinen ”How fintech will change the world…”. Mycket spännande tyckte vi. På scenen var inga mindre än Lena Apler från Collector Bank, Anna Storåkers från Nordea och sist men allt annat än minst Alexander Wallin (Founder & CEO) på Sprinklebit.

Dessa personer utgör en mycket intressant kombination när det kommer till fintech men även blockchain. Varför då? Jo för att Nordea representerar den gamla traditionella banken som på senare dagar gett sig in i Fintech. Collector bank representerar den unga(grundades 1999) nytänkande banken som verkligen skapar en ny typ av bank. Och så har vi Sprinklebit som representerar den superunga(grundades 2011) och nytänkande ”banken”. Detta skapar en härlig kombination från tre olika typer av företag och organisationer från tre olika tider.

Blockchainsnacket då?

Vad hade dessa personer att säga om blockchain och framtiden då?
Anna från Nordea berättade om Nordeas medverkande i blockkedjebaserade plattformen WeTrade. Som är en plattform som skapats av IBM för banker. Tilllsammans med flera andra banker som bland annat HSBC, Deutsche bank. KBC med flera. Ska WeTrade bidra med säker internationell handel mellan små och medelstora företag. Minst sagt spännande – men är verkligen så vi vill ha blockkedjetekniken i framtiden? Återstår att se.

Lena Alper sa något i stil med att hon inte tror på publika blockkedjor för pengar och kryptovalutor. Det är inte riktiga pengar för mig när vi inte har någon som kan kontrollera pengarna – Detta är verkligen ett intressant ämne att diskutera och vi på blockchainbloggen tror inte det finns någon som vet svaret på denna fråga. Möjligtvis har Lena rätt i detta. Vad händer när vi har pengar helt utan kontroll? Det är det ingen som vet för det har vi aldrig haft förut. Åtminstone inte i närtid.

Finns banker kvar om 5 år?

Efter en stund var det dags för moderatorn att ställa frågan som bäddade för diskussion.

  • Ni som är här idag och jobbar inom fintech – tror ni att banker finns kvar inom 5 år?

Alexander från SprinkleBit svarade att det är svårt att svara på men att det i stort sätt kommer se likadant ut som idag. Men på lite längre sikt, säg 7+ år, spår han att tokens och olika varianter av det som idag kallas ”kryptovalutor” kommer att ha högre transaktionsvolymer än dagens aktiemarknader. Att vi kommer att få se nya innovativa sätt att genomföra transaktioner på. Att Nasdaq system för handel med aktier förmodligen har förändrats mycket.

Lite senare i konversationen kommenterade Anna att vi fortfarande ser statistik som tyder på att människor först och främst vill ha möten med personlig bankman. Detta höll inte Alexander alls med om utan kontrade att det är bara de gamla människorna som vill. Det vi är är för att tala om idag är framtiden och hur så kallade millennials vill ha det. Vill kommande generation ha personliga bankmöten? Knappast.

En mycket intressant diskussion där gammelbanken allierar sig med andra gammalbanker för att bygga konsortiums blockkedjor. Mellangamla banken tror inte alls på publika blockkedjor som krypto etc och den nya unga ”banken” tror på tokens och krypto. Vad alla dessa tre däremot är enade om är att det kommer att krävas samarbete inom fintech för att lyckas i framtiden. Spännande att se vart det tar vägen tycker vi på blockchainbloggen.

13:50 – 14:20 Leveraging New Technology for Sustainability

Spolar vi tillbaka tiden till 13:50 var det dags för personer från Stora Enso, Uniti, Greenly och Rise att Entra scenen. Medverkande från Rise för att snacka blockchain var Babak Sadighi. Rise är en samlingsplats för kompetens och undersökningar av blockchain och framförallt hur blockchain kan skapa hållbarhet. Babak berättade att han ser en mycket lovande framtid för hur olika sorters tokens på blockchain kommer att underlätta för hur vi skapar hållbara processer i framtiden. I övrigt handlade inte diskussionen särskilt mycket om blockchain utan mer om hållbarhet och andra nya teknologier.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nya Exchanges
eToro
eToro

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Binance
Binance

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Bitstamp
Bitstamp

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Trijo
Trijo

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

KuCoin
KuCoin

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Nya Exchanges
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,5 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
Prenumerera
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick
Blockchainbloggen
© Copyright 2020 Blockchainbloggen.
Designed by Space-Themes.com.