Nu kan Winklevosstvillingarna skapa stabil kryptovaluta

En stabil kryptovaluta är något som har diskuterats och efterfrågats av industrin under en längre tid. Det finns sedan ungefär 1 år tillbaka en som heter Tether. Nu har tvillingbrorsorna Winklevoss fått tillstånd av The New York Department of Financial Services (NYDFS) att skapa en ”stabil kryptovaluta”. Denna typ av kryptovaluta kallas också ”Stable Coin” och har fått namnet just på grund av att dess kurs inte ska svänga utan vara ”peggad” 1-1 mot dollarn. Det betyder att 1 x stabil kryptovaluta alltid är värd 1 x dollar exempelvis. Under året som gått har många undrat om Tether är en scam eller inte. Än så länge finns inga säkra bevis på att det skulle vara en Scam. Men nu börjar alltså fler och fler aktörer att skapa stable coins, och nu har alltså Winklevossbröderna hoppat på tåget.

Bröderna Winklevoss

Bröderna Winklevoss blev kända redan under uppstarten av Facebook. Detta eftersom dem själva menar att de var de som skapade Facebook och att Mark Zuckerberg snodde idén från dem. Vad som är sant i denna Facebook-Winklevoss-Zuckerberg-röra är oklart. Men vad som är klart är att Winklevossbröderna vann i rättegången och fick 2010 hela $65M dollar. Alltså ca 650 miljoner kronor. Så någon sanning i att de faktiskt var de som kom på idén med Facebook måste det finnas.

Vad gjorde de med pengarna då? Jo de tog hela $11 miljoner och köpte Bitcoin för dessa. En investering som gjort dem långt mycket rikare än de pengar de fick från Facebook. Vilken kurs de fick in 11 miljoner dollar i Bitcoin på är något oklart men klart är att det är värt långt mer än 65 miljoner dollar idag. Detta trots Bitcoins senaste prisras på över 80% och dagens kurs på ca 6000 dollar.

Winklevoss har sedan dess varit mycket involverade i Bitcoin och menar att det är här för att stanna och här för att ta över som världens reservvaluta. De har sedan 2010 sprungit runt hos politiker och andra makthavare och utbildat, påverkat, drivit frågan om Bitcoin. De har vid flera tillfällen försökt skapa en ETF för handel med bitcoin, men de har blivit nekade av SEC gång efter gång. De har även skapat en av världens kändaste Bitcoin Exchanges Gemini.

Den privata nyckeln till sina bitcoins sägs Winklevossbröderna ha skrivit ut på flera olika papperslappar och delat upp i 18 delar. Dessa delar har de sedan spridit ut i säkra förvar på 18 olika platser i USA. Det är med andra ord extremt svårt att hacka deras tillgångar i Bitcoin. Och tur är väl det för de är några av världens absolut största innehav i Bitcoin.

Vad är en stable coin?

Nu har bröderna fått godkännande i att skapa en Stable Coin. Något de tror kommer sänka barriärerna för att ta sig in på kryptomarknaden. De är också något som allt fler är rörande överens om kommer att underlätta acceptansen för kryptovalutor. Varför det? Jo för att många vill idag inte äga kryptovlautor på grund av den spekulativa karaktären de har. De flesta känner till att flera kryptovalutor och där inkluderat Bitcoin har rasat över 80% i år. Bara de riktiga risktagarna är beredda att äga sådanna volatila tillgångar.

Nu kan Winklevoss erbjuda en Gemini Dollar som är ”fastbunden” mot dollarn. Det underlättar för folk att ge sig in i krypto eftersom de kan äga en ”kryptodollar”, dvs en helt elektronisk och digital version av en dollar. Brödernas nya Stable Coin heter alltså Gemini Dollar och är skapad på Ethereums Blockkedja. I ett uttalande skriver man så här:

“As the financial technology marketplace continues to evolve, New York is committed to fostering innovation while ensuring responsible growth. These approvals demonstrate that companies can create change and strong standards of compliance within a strong state regulatory framework that safeguards regulated entities and protects consumers,” said Department of Financial Services Superintendent Maria

Slutsats

Jag äger inte någon stabil kryptovaluta och är osäker på vad de får för effekt på kryptovalutor som helhet. Jag kan se en given positiv sak och de är för de traders som vill hoppa in och ut ur exponering mot krypto att enkelt och snabbt kunna göra det. De behöver nu inte växla mot dollar varje gång utan kan växla till Gemini Dollar eller Tether till en (förmodligen) lägre avgift, åtminstone för Exchangen. Utvecklingen av blockchain och kryptovalutor har under den senaste tiden fått en rad positiva nyheter. Där finns nyheter om Bakkt, en tradingportal/app som håller på att skapas av världens största börsägare ICE. Även om Winklevossarna har misslyckats med att skapa en ETF många gånger verkar det som att vi kommer allt närmare en ETF. Bland annat har Coinbase och Blackrock gått ihop för att skapa en.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nya Exchanges
eToro
eToro

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Binance
Binance

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Bitstamp
Bitstamp

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Trijo
Trijo

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

KuCoin
KuCoin

Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor

Nya Exchanges
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,5 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,3 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
4,8 rating
Snabb sign up. Låga avgifter. Många kryptovalutor
Prenumerera
När du är med i mitt nyhetsutskick missar du aldrig något av mina blogginlägg samt nyhetsutskick
Blockchainbloggen
© Copyright 2020 Blockchainbloggen.
Designed by Space-Themes.com.