Sajten The Times skrev igår (21 mars-18) om Twitters VD, Jack Dorseys uttalanden om Bitcoin (BTC). Enligt honom råder det ingen tvekan om att vi kommer att gå mot en ensam världsvaluta som används av alla. Han tror att det blir BTC då denna kryptovaluta har ett sådant försprång idag. BTC har flest och bäst utvecklare, flest användare och säkrast nätverk. Jack är även VD för betaltjänsten Square.

Världen kommer att ha en enda valuta, internet kommer att ha en gemensam valuta. Jag tror personligen att det kommer att bli BTC.

Tidigare uttalanden

Jack Dorsey har vid tidigare tillfällen varit ute i media och sagt att hans betaltjänstbolag Square har planer på att implementera integrationer med BTC.

Men det är inte bara guld och gröna skogar. Jack menar att det förmodligen kommer att ta omkring 10 år för världen att anamma BTC. Vi är fortfarande i ett mycket tidigt skede av denna valuta, men det kommer hela tiden nya tekniker som förbättrar den.

Bitcoin är långsam och kostsam, men ju fler människor som använder BTC minskar dessa problem. Det kommer nya tekniker som förbättrar bitcoin hela tiden nu.

Lightning Network

En av dessa tekniker är Lightning Labs som utvecklar Lightning Network. Denna teknik är till för att göra kostnadsfria och ögonblickssnabba transaktioner av BTC. Nyligen gick Lightning Network live för första gången. Bilden är tagen från sajten LNmainnet.